Sotheby’s 2023’te 35 Milyon Dolar Değerinde Dijital Sanat Eseri Sattı

0
140
Sotheby's
Sotheby's

Ünlü müzayede evi Sotheby’s bu yıl dijital sanat satışlarından “35 milyon dolara yakın” gelir elde etti. Rakamlar, şirketin başkan yardımcısı ve dijital sanattan sorumlu başkanı Michael Bouhanna tarafından sağlandı ve 2023’ü “dijital sanat için en heyecan verici yıllardan biri” olarak nitelendirdi.

Bouhanna, 23 Aralık’ta X’te Sotheby’s’in dijital sanata ilişkin yıl sonuçlarını açıkladı. 2023 yılında Sotheby’s, 300 katılımcı ve 12 milyon dolarlık satışla ilk canlı dijital sanat müzayedesini gerçekleştirdi. Ayrıca, dijital sanatçı Dmitri Cherniak tarafından yaratılan “Ringers #879” adı altında NFT’sini 6,2 milyon dolara satarak dijital sanat eseri için şimdiye kadarki en yüksek ücreti kaydetti.

Müzayede evi yalnızca dijital sanata odaklanan veya onu çağdaş sanat satışlarına dahil eden 25’in üzerinde müzayede gerçekleştirdi. Şirket ayrıca NFT’lerin ikincil ticareti için Sotheby’s Metaverse adı verilen kendi zincir üstü pazarını da başlattı. Bouhanna’ya göre gelecek yıl Sotheby’s “yaratıcıları desteklemeye ve onların birincil pazar stratejilerini geliştirmeye” odaklanacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz