Solana, Yaklaşık İki Yıl Sonra İlk Kez 10 Doların Altına Düştü

0
3925
Solana
Solana

SOL, FTX çöküşünün ortasında sert bir darbe aldıktan sonra bu ay %29 daha düştü ve Solana’nın en iyi NFT projeleri devam ediyor. Bitcoin ve Ethereum gibi en iyi kripto para birimlerinin fiyatları geçen ay nispeten sabit kalsa bile Solana kan kaybetmeye devam etti. Bu sabah erken saatlerde, bir zamanlar yükselen altcoin, neredeyse iki yıldır ilk kez 10 doların altına düştü. Solana (SOL), CoinGecko’dan alınan verilere göre Çarşamba günü erken saatlerde 9,90 $’a düştü, ancak bu yazı itibariyle biraz toparlanarak 10 $’a ulaştı.

Altı ay sonra, Solana’nın fiyatı patladı ve Kasım 2021’de kripto para başına yaklaşık 260 ABD dolarına ulaşacak olan meteorik bir değer artışı başlattı. O zamandan bu yana Solana, Bitcoin ve Bitcoin için %76’lık bir düşüşe kıyasla değerinin yaklaşık %96’sını kaybetti.

Solana’nın geçtiğimiz haftalarda hızlanan düşüşü, büyük ölçüde Sam Bankman-Fried (SBF) tarafından kurulan iki şirket olan FTX ve Alameda Research’ün iflas etmesiyle hızlı bir şekilde başladı. Bir zamanların milyarderi, Solana’nın sözlü bir destekçisiydi ve hem SOL’ye hem de Solana ekosistemine önemli yatırımlar yapmıştı.

Solana’nın son düşüşü, 25 Aralık’ta blockchain platformunun en popüler ve değerli NFT projelerinden ikisi olan DeGods ve y00ts’nin 2023’ün başlarında daha geniş kitlelere ulaşma çabasıyla diğer platformlara köprü kurulacağına dair haberlerin ardından geldi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz