SEC ile Justin Sun Arasındaki Dava 10 Milyon Dolarlık Uzlaşmayla Sonuçlandı

0
48
SEC
SEC

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto girişimcisi Justin Sun ve şirketlerine karşı açtığı uzun soluklu davayı 10 milyon dolarlık uzlaşma ile sonlandırdı. Böylece yaklaşık üç yıldır devam eden dolandırıcılık ve menkul kıymet ihlali iddialarına ilişkin süreç kapanmış oldu.

SEC Davayı Geri Çekti

SEC’in Manhattan Federal Mahkemesi’ne gönderdiği mektuba göre, Sun’a bağlı şirketlerden Rainberry toplam 10 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul etti. Bu anlaşma kapsamında Justin Sun, Tron Foundation ve BitTorrent Foundation hakkındaki tüm suçlamalar düşürüldü.

Dikkat çeken bir diğer nokta ise uzlaşmanın “suç kabulü olmadan” gerçekleşmesi oldu. Yani Sun ve şirketleri, SEC’in iddialarını ne kabul etti ne de reddetti.

SEC’in İddiaları Nelerdi?

SEC, Mart 2023’te açtığı davada Justin Sun ve şirketlerini şu suçlamalarla karşı karşıya bırakmıştı:

  • TRX (Tronix) ve BTT (BitTorrent) tokenlarının kayıt dışı menkul kıymet olarak satılması

  • TRX işlemlerinde manipülatif “wash trading” yapılması

  • Ünlü isimlere ödeme yapılarak token tanıtımı yaptırılması

Dava dosyasına göre şarkıcı Akon, oyuncu Lindsay Lohan ve YouTuber Jake Paul gibi isimlerin TRX ve BTT tanıtımı yaptığı ancak aldıkları ödemeleri açıklamadıkları iddia edilmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz