SEC BTC ETF’sini Kasım Ayına Kadar Onaylayabilir

0
246
Bitcoin ETF
Bitcoin ETF

Önde gelen Bloomberg analistleri, SEC’in Bitcoin vadeli ETF başvurularını onaylayacağına ve Ekim ayı sonuna kadar başlatılabileceğine inanıyor. Bloomberg’in kıdemli ETF stratejisti Eric Balchunas, VanEck ve ProShares şirketlerinin Ethereum ETF başvurularını geri çekmesinin iyiye işaret olduğunu belirtti. Balchunas, bunun Bitcoin vadeli ETF’lerinin yakında onaylanabileceği anlamına geldiğini ifade etti.

Balchunas, bir Bitcoin vadeli ETF’sinin SEC onayını aldığında, bu borsada işlem gören fonun yaklaşık 75 gün sonra başlatılacağını tweetledi. Ayrıca bugün erken saatlerde Bitcoin istihbarat ETF analisti James Seyffart tarafından yayınlanan yeni bir nottan alıntı yaptı. Balchunas, piyasaya sürülmesi muhtemel en olası ETF’nin ProShares tarafından dosyalanan ETF olduğunu söyledi.

Bu ayın başlarında, kurumun başkanı Gary Gensler’in gerektirdiği şekilde 1940 Yatırım Şirketi Yasası uyarınca SEC’e birkaç ardışık Bitcoin ETF başvurusu sunuldu. Ona göre, bu yasa kapsamında açılan bir ETF, yatırımcılar için önemli bir koruma sağlıyor. Bu şirketler arasında Invesco, Mike Novogratz’ın Galaxy Digital ve VanEck vardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz