SEC Başkanı Jay Clayton: Bitcoin Bir Değer Deposu

1
298

19 Kasım tarihinde CNBC’nin “Squawk Box” programında yapılan bir röportajda, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Jay Clayton, Bitcoin ile ilgili görüşünü paylaştı. Lider kripto para birimi Bitcoin’i bir değer deposu olarak tanıyan Clayton, bu sayede ajansın Bitcoin konusundaki duruşunu tekrar teyit etti. Clayton açıklamasında Bitcoin’in bir menkul kıymet olmadığını bir kez daha doğruladı ve ödemeleri düzenlemenin hükümete bağlı olduğunu ekledi. Bununla birlikte Clayton ödeme alanında daha fazla düzenleme göreceğimizi söyledi.

Geçtiğimiz sene ikinci en büyük kripto para birimi Ethereum’un bir menkul kıymet olmadığını doğrulayan SEC henüz Ripple’a bağlı XRP için bir sınıflandırma yapmadı. Bu arada bu haftanın başında SEC, Clayton’ın yıl sonuna kadar kurumdan ayrılacağını duyurdu.

1 Yorum

  1. secin aklı başına yeni gelmiş. uyansın balığa gidelim. coinden anlamayan halk bile bitcoin türküsü tutturdu burda.coin diyemeyen koyun diyor. belki sec coinleri bile ilk kez duydu. etf izni vermese de olur.yok verecem vermeyecemle 2 yıl uğraştırdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz