SBI, Hash Oranının Yüzde 40’ını Kaybetti

0
251
SBI
SBI

SBI, Rusya’da madenciliği durdurduktan sonra hash oranının %40’ını kaybetti. Japon finans devi SBI Holdings, jeopolitik belirsizlik ve kripto kışı nedeniyle Rusya’da kripto para madenciliğini kısmen sonlandırdı. Rusya’nın madencilik açısından zengin bölgesi Sibirya’daki madencilik faaliyetlerini Şubat ayında sonlandıran SBI, ülkede bazı madencilik faaliyetlerini yürütmeye devam ediyor.

Bloomberg Perşembe günü bildirdiğine göre SBI Holdings, Rusya-Ukrayna çatışması ve devam eden ayı piyasası gibi nedenleri öne sürerek Rusya’nın kripto madenciliği açısından zengin Sibirya bölgesindeki madencilik faaliyetlerini askıya aldı. Firmanın bir sözcüsünün bildirdiğine göre, SBI Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya askeri müdahaleye başlamasından kısa bir süre sonra Sibirya madencilik operasyonlarını durdurdu.

Blockchain gezgini BTC.com’dan alınan verilere göre, SBI Crypto’nun madencilik hash oranı Şubat ortasındaki saniyede 5.600 petahash’ten (PH/S) yaklaşık %40 düşerek 18 Ağustos 2022’de 3.300 PH/S’ye düştü. Bloomberg’e göre, Sibirya’daki bazı madencilik operasyonlarını kapattıktan sonra, SBI’nin Rusya’da hala bazı madencilik faaliyetleri yürüttüğü bildiriliyor. SBI’nin baş finans sorumlusu Hideyuki Katsuchi’nin, şirketin kripto madenciliği donanımını satma ve bu haftanın başlarında ülkeden tamamen çekilme planını açıkladığı bildirildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz