Sam Bankman-Fried’in FTX ve Alameda Fonlarına Erişimi Yasaklandı

0
439
Sam Bankman-Fried
Sam Bankman-Fried

Salı günü FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’in tahvil anlaşmasında, kefaletinin yeni bir koşulu olarak FTX veya Alameda Research ile ilgili fonlara erişmesini veya bunları transfer etmesini yasaklayan bir değişiklik yapıldı. Talep, Bankman-Fried’in Manhattan’daki duruşması sırasında hükümet adına hareket eden ABD Başsavcı Yardımcısı Danielle Sassoon tarafından yapıldı. Bankman-Fried’in davasına başkanlık eden Yargıç Lewis A. Kaplan tedbiri onayladı. Duruşmada Bankman-Fried, dolandırıcılık ve kara para aklama da dahil olmak üzere sekiz suçlamayı reddetti.

Değişiklik, geçen hafta gerçekleşen Alameda bağlantılı cüzdanları içeren faaliyeti takip ediyor. Arkham Intelligence’a göre, Bankman-Fried’in kefaletle serbest bırakılmasından sadece birkaç gün sonra, Alameda ile bağlantılı yaklaşık 1,7 milyon dolar değerindeki kripto para birimleri aktarıldı. Bankman-Fried, Bahamalar’da tutuklanıp bir ıslahevinde birkaç gün geçirdikten sonra ABD’ye döndükten sonra serbest bırakıldı.

Alameda, Bankman-Fried’in FTX piyasaya sürülmeden önce kurulmuş olan ticaret şirketidir. Bankman-Fried’in karşı karşıya olduğu suçlamaların bir kısmı, müşteri fonlarının yasadışı bir şekilde bahislerini finanse etmek için Alameda’ya aktarıldığı suçlamalarından kaynaklanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz