Sam Bankman-Fried’a Kötü Haber

0
339
Sam Bankman-Fried
Sam Bankman-Fried

Robinhood’daki 55 milyondan fazla hissenin de dahil olduğu varlıklar, FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’a karşı açılan dava kapsamında ele geçirildi. ABD savcıları, Cuma günü yapılan bir mahkeme dosyasında yetkililerin ifşa ettiğine göre, ya çöken kripto borsası FTX’e ait ya da kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried’e bağlı yaklaşık 700 milyon dolar değerinde varlığa el koydu.

İlk olarak CNBC tarafından bildirilen dosyaya göre, New York’un Güney Bölgesi’ndeki federal yetkililer, gözden düşmüş kripto kurucusuyla bağlantılı 698 milyon doların biraz üzerinde varlığa el koydu. Değerin büyük bir kısmının, Bankman-Fried’in çalıntı FTX müşteri fonlarını kullandığı iddia edilen hisse senedi ve kripto ticaret uygulaması Robinhood’da satın aldığı bir yığın hisseden geldiği öğrenildi.

FTX ve Alameda, likidite krizinin ardından Kasım ayında Bölüm 11’e iflas başvurusunda bulundu. Bankman-Fried şimdi şirketlerdeki eylemleriyle ilgili olarak ABD Adalet Bakanlığı, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından çeşitli suçlamalarla karşı karşıya. 13 Aralık’ta SBF Bahamalar’da tutuklanmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz