Rusya’nın Ukrayna Saldırısı Kripto Para Fiyatlarını Düşürdü

0
282
Kripto Paralar
Kripto Paralar

Kripto para piyasası, Rus kuvvetlerinin Ukrayna’yı kapsamlı bir şekilde işgal etmesinin ardından ciddi bir düşüş yaşadı. Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), 24 Ocak’tan bu yana en düşük seviyesi olan 34.324 dolara düştü. Son 24 saatte yaklaşık %8 değer kaybetti. Cardano (ADA) ve Dogecoin (DOGE) aynı zaman diliminde yaklaşık %15 oranında değer kaybederken, altcoinler daha da sert darbe alıyor.

Bu, Rusya’nın Belarus ordusunun yardımıyla Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından gerçekleşti. Ukrayna’nın birçok büyük kentindeki askeri tesislere roket saldırıları düzenlendi. Rus birliklerinin Ukrayna’nın güney liman kentleri Odessa ve Mariupol’a da indiği bildirildi. Ukrayna İçişleri Bakanlığı’na göre yüzlerce yaralı var. Ukrayna şimdiden tüm ülkede sıkıyönetim ilan etti.

Rusya’nın Moskova Borsası (MOEX) endeksi erken işlemlerde %35 oranında düşerek rekor bir günlük en büyük düşüşü kaydetti. Rus rublesi, ABD doları karşısında tüm zamanların en düşük seviyesini gördü ve dolar başına yaklaşık 90 rubleye ulaştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz