Rusya’daki Bitcoin Madenciliği Savaştan Şimdilik Etkilenmedi

0
276
Bitcoin Madenciliği
Bitcoin Madenciliği

Rusya’daki Bitcoin madenciliği, ülkenin Ukrayna’ya savaş açmasından etkilenmemiş gözüküyor. Rusya, blockchain ağının hash gücünün tahmini olarak %11’ini sağlıyor. Rusya, hash oranı ile ölçüldüğü üzere Bitcoin madenciliğinde tüm ülkeler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Hash gücü Ukrayna’nın işgalinden sonra payı sabit kaldı. Rus madencileri aniden çevrimdışı olursa, Bitcoin ağı bir süre için biraz daha az güvenli hale gelirdi.

Şu anda, Rusya’daki Bitcoin madenciliği büyük ölçüde sabit kalıyor, ancak yaptırımlar, BTC’yi nakit karşılığında takas ederken borsalar ve geleneksel finansal sisteme bağlı diğer kuruluşlarla düzenli olarak temasa geçen madenciler için hesabı değiştirebilir.

Cambridge Alternatif Finans Merkezi’ne göre, Rusya, Temmuz 2021 itibariyle küresel Bitcoin hash oranının %11’inden fazlasından sorumluydu. Hash oranı, “madenciler” özel bir donanım üzerinde yazılımı çalıştırdığı için ağa ayrılmış bilgi işlem gücünün bir ölçüsüdür.

Compass Mining’den Will Foxley, Rus bitcoin madenciliğinin çoğunun Sibirya’da yerel doğal gaz veya [hidroelektrik güç] tarafından desteklendiğini belirtti. Foxley’e göre yaptırımlar bunu etkilemezse, Bitcoin’in hash gücü de çevrimdışı kalmayacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz