Robinhood Büyüme Yavaşladıkça Çalışanlarını İşten Çıkarıyor

0
213
Robinhood
Robinhood

Robinhood CEO’su Vlad Tenev, birkaç yüz kişinin işten çıkarıldığını duyurdu. Ancak ticaret firması hala çok sayıda kripto rolü için işe alıyor. CEO Vlad Tenev’in bugün yaptığı açıklamaya göre, aracı kurum uygulaması Robinhood, işgücünün %9’unu işten çıkarıyor. Tenev, Robinhood müşterilerinin davranışlarındaki bir değişikliği gerekçe göstererek kararı “gerekli” olarak nitelendirdi.

Tenev, 2020’den 2021 ortasına kadar Robinhood’un kısmen COVID-19 salgını, düşük faiz oranları ve teşvik kontrolleri nedeniyle bir “hiper büyüme” döneminden geçtiğini söyledi. Şimdi, dünya pandemi kısıtlamalarını gevşetmeye başladığında, Robinhood’un büyümesi yavaşlıyor.

Robinhood’un en son raporlama dönemi olan 2021’in 4. çeyreğinde, toplam geliri 2. ve 3. çeyrek rakamlarından aşağı, 363 milyon dolar oldu. Ancak Robinhood, karlılığı artırmak için bir planı oldunu belirtti. Tenev, “2022 yılına kadar ürün ivmemizi hızlandırmaya devam edeceğiz ve Aracılık, Kripto ve Harcama/Tasarruf alanlarında önemli yeni ürünleri tanıtacağız.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz