Ripple SEC Karşısında Önemli Bir Kazanç Elde Etti

0
256
Ripple
Ripple

Mahkeme, SEC’in avukat-müvekkil gizliliğinin William Hinman’ın konuşmasıyla ilgili belgelerin üretimini koruduğu yönündeki iddiasını reddetti. Hakim Sarah Netburn, düzenleyici kuruma bir darbe olarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun avukat-müvekkil imtiyazı iddialarını reddetti. “Belgeler ibraz edilmelidir,” diye bitirdi.

SEC, eski üst düzey yetkili William Hinman tarafından verilen Ethereum konuşmasıyla ilgili dahili belgeleri korumak için avukat-müvekkil ayrıcalığını kullanmak istedi. Davacı başlangıçta müzakere süreci ayrıcalığını ileri sürmeye çalıştı, ancak ajans Ocak ayında bu çabayı engelledi. Mahkeme, üçüncü şahıslardan bilgi toplamanın imtiyazlı bir faaliyet olarak nitelendirilmediğine karar verdi. Nisan ayı sonlarında SEC, avukat-müvekkil ayrıcalığını öne sürerek Hinman’ın e-postalarını gizli tutmak için başka bir girişimde bulundu.

Davacı, söz konusu belgelerin “gizli bilgileri” yansıttığını savundu ve Hinman’ın kendisine yasal tavsiye sağlayan SEC avukatlarının müşterisi olarak tanınması gerektiğini de sözlerine ekledi. Yargıç, Hinman’ın SEC danışmanından yasal tavsiye aldığını iddia ederken, konuşmanın kripto düzenlemesi ile ilgili olmadığını savunarak menkul kıymetler bekçisini “ikiyüzlülük” ile suçladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz