Ripple Başkanı Kripto Konusunda Büyük Açıklama Yaptı

0
297
Ripple
Ripple

Ripple başkanı Monica Long, kripto para birimlerinin finansı ve küresel ekonomiyi dönüştürme potansiyelini vurguladı.

Makroekonomik istikrarsızlık ve gevşek enflasyon kontrolleri nedeniyle insanların kripto para birimlerini yerel para birimlerine tercih etmeye başladıkları gelişmekte olan ekonomilerin “kriptolaşmasından” bahsetti.

Ripple başkanı, Arjantin, Zimbabwe ve son zamanlarda Nijerya’da insanların, değişken ev para birimleri yerine tasarruf ve satın alma işlemleri için kripto veya ABD doları destekli “stablecoin’lere” giderek daha fazla akın ettiğini belirtti. Arjantin, Zimbabwe ve Nijerya’nın hepsi aynı sorunla uğraşıyor: Artan enflasyon tüketicilerin satın alma gücünü azaltıyor. Yerel para birimleri hızla değer kaybediyor ve bu da kripto para birimlerinin kabulünün artmasına neden oluyor.

Long, bu eğilimin, mevcut finansal altyapının “büyüyen küresel ticarete hizmet edemeyecek kadar parçalanmış, yavaş ve pahalı” olabileceği basit gerçeğinin altında yattığını ekliyor.

Ancak bu durum, kripto para biriminin ve blockchain teknolojisinin yükselişiyle değişmeye hazırlanıyor. Long, finansal rayların internete özgü hale gelebileceğine ve herkes için finansal hizmetlere daha fazla erişilebilirlik ve uygun maliyet sunacağına inanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz