Ripple Baş Hukuk Müşaviri: SEC Yasal Mücadeleyi Kaybetti

0
179
Ripple ve SEC
Ripple ve SEC

Ripple’ın en iyi avukatı Stuart Alderoty, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve başkanı Gary Gensler hakkında açık sözlü açıklamalarda bulundu. Bir tweet’te Alderoty, SEC’in hukuk mücadelesini kaybettiğini ve aynı zamanda hakimler tarafından da eleştirildiğini iddia ediyor.

Son zamanlarda Ripple genel danışmanı SEC’in Govil davasındaki kaybına dikkat çekti. “Zarar yok, faul yok” olarak tanımladığı bu gelişme, Ripple’ın SEC ile devam eden hukuki mücadelesi üzerinde daha geniş sonuçlar doğurabilir.

Ağustos ayında varlık yöneticisi Grayscale, SEC’e karşı önemli bir yasal zafer kazandı; federal bir yargıç, SEC’i “keyfi ve kaprisli” olmakla suçladı ve Grayscale’in Bitcoin ETF başlatma başvurusunu reddetmenin yanlış olduğunu belirtti.

Ripple, Temmuz ayında bir yargıcın XRP’nin kendi başına bir menkul kıymet olmadığına karar vermesiyle önemli bir zafer kazandı. Bunun ardından SEC’in ara temyiz talebi reddedildi. SEC daha sonra Ekim ayında Ripple yöneticileri Brad Garlinghouse ve Chris Larsen’e yönelik suçlamalarını geri çekti.

SEC, Aralık 2020’de Ripple ve iki yöneticisine karşı, kayıtsız dijital varlık menkul kıymet arzı yoluyla 1,3 milyar dolardan fazla para topladıklarını iddia ederek dava açtı.

Şikayette, Ripple’ın 2013’ten başlayarak ABD’deki ve dünya çapındaki yatırımcılara kayıtsız menkul kıymetler teklifiyle XRP satarak fon topladığı iddia edildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz