Riksbank Yetkilisinden CBDC Yorumu

0
302
CBDC
CBDC

İsveç merkez bankası birinci başkan yardımcısı Cecilia Skingsley, tüm ülkelerin birbirleriyle “iyi oynamadığını” ve bu da merkez bankası dijital para birimlerinin diğer ödeme sistemleriyle nasıl etkileşime gireceğini karmaşık hale getirdiğini söyledi. Sveriges Riksbank başkan yardımcısı Cecilia Skingsley, hükümetlerin CBDC birlikte çalışabilirliğini karmaşıklaştırabileceğini söyledi.

İsveç merkez bankası Sveriges Riksbank’ın ilk başkan yardımcısı Cecilia Skingsley’e göre, merkez bankası dijital para birimleri (CBDC), sınır ötesi ödemelerle ilgili tüm sorunları çözen bir “gümüş kurşun” olamaz. Skingsley, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) ABD’de düzenlenen yıllık merkez bankacılığı forumunda yaptığı konuşmada, örneğin ülkelerin birbirleriyle “iyi oynamayacağını”, birlikte çalışabilirliği – veya CBDC’lerin diğer ödeme sistemleriyle etkileşim şeklini – karmaşık ve katmanlı hale getireceğini belirtti.

Yakın zamanda dünyanın dört bir yanından merkez bankalarının bir birliği olan Uluslararası Ödemeler Bankası’nın (BIS) inovasyon kolunun başkanı olan Skingsley, BIS’in iki hafta içinde CBDC birlikte çalışabilirliği hakkında bir rapor yayınlayacağını söyledi. BIS İnovasyon Merkezi, dünya çapındaki merkez bankalarıyla çeşitli CBDC deneyleri yürütüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz