PolyNetwork Hackerları Çaldıkları Paraları İade Ediyor

0
278

10 Ağustos tarihinde Poly Network şirketi 600 milyon dolarlık saldırıya uğradı. Bugün erken saatlerde Poly Network geliştiricileri, bilgisayar korsanına bilinen Poly adresleri tarafından kontrol edilen çok imzalı bir adres hazırladıklarını söyledi. Ayrıca, bilgisayar korsanının parayı iade edebileceği üç cüzdan da listelediler.

Poly Network hackerları “Fonu iade etmeye hazır olduklarını” duyurdu. Hackerlar bu adreslerden ikisine yaklaşık 2,1 milyon dolarlık kripto para aktardı. İlk olarak, Polygon blok zincirindeki bir cüzdana toplam 1.010.100 USDC stablecoin gönderdiler. Yaklaşık bir saat sonra, mevcut fiyatlarla yaklaşık 1,103 milyon dolar değerinde 23.88 BTCB işlemi gerçekleştirdiler. Son olarak hacker, Poly Network tarafından sağlanan Ethereum cüzdanına 2.65 milyon dolardan fazla para gönderdi.

Bu arada siber güvenlik şirketi Slowmist, bilgisayar korsanının IP ve e-posta adreslerini dün tespit ettiğini ve adresleri takip ettiğini belirtti. Ayrıca Poly Network geliştiricileri, bilgisayar korsanına “DeFi tarihindeki en büyük saldırıyı” gerçekleştirdiğini ve bu nedenle “herhangi bir ülkenin bunu büyük bir ekonomik suç olarak göreceğini ve takip edileceğini” söyledi. Bu, fonları iade etmeye başlamalarının nedenlerinden biri olabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz