Peter Brandt Bitcoin Yatırımcılarını Uyardı

0
349
Peter Brandt
Peter Brandt

Peter Brandt’e göre, kaybedilen bir ticareti ikiye katlamak pahalı bir hata olabilir. Pek çok Bitcoin kullanıcısı, devam eden düzeltmenin dip satın almak için bir fırsat olduğunu düşünüyor ancak deneyimli grafik uzmanı Peter Brandt, dipten satın almaya karşı uyardı. Kariyerine 1976 yılında başlayan efsanevi emtia traderı, kaybedilen bir ticarete daha fazlasını eklemenin akıllıca olmadığını söyledi.

Argümanını desteklemek için, 1980’de metalin fiyatı ons başına 50.35 dolara ulaştıktan ve hızla düşmeye başladıktan sonra birçok insanın gümüşü daha ucuza satın almaya çalıştığını hatırlattı. Ne yazık ki düşükten alanlar için fiyat, ons başına 3.65 dolara kadar düşmeye devam etti. 27 Mart 1980’de gümüş, ons başına 21.62 dolardan 10.80 dolara düştü.  Bitcoin şu anda rekor zirvesinden %40 düştü, ancak en iyi kripto para birimi önceki ayı piyasalarında çok daha ciddi düşüşler yaşadı.

Brandt, piyasa koşullarının aynı olduğuna inanmadığını da belirtti. Sonuçta, gümüşün değer kaybetmesinin açık bir nedeni vardı: Amerikan petrol devi H.L. Hunt’ın mirasçıları Nelson Bunker ve William Herbert Hunt, 1980’lerde metali agresif bir şekilde satın aldıktan sonra yeni COMEX limitleri nedeniyle büyük varlıklarını boşaltmak zorunda kaldılar. Bitcoin ile gelecekteki fiyat hareketi son derece belirsiz, ancak genel piyasa konsensüsü, kripto para biriminin ABD’de yükselen faiz oranlarından zarar göreceği yönünde.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz