Paul Tudor Jones’dan BTC Yorumu

0
280
Paul Tudor Jones
Paul Tudor Jones

Paul Tudor Jones, çok fazla entelektüel sermayenin kriptoya aktığını ve tahvil ve hisse senetlerinin şu anda en az güvenilir varlıklar olduğunu söylüyor. ABD Federal Rezervi, 20 yılın en büyük artışı olan yarım yüzde puanlık faiz oranlarını artırmayı tartışırken, milyarder Paul Tudor Jones, hisse senedi ve tahvil sahibi olmanın kötü bir fikir olabileceğini, ancak yine de Bitcoin ve kriptoya inandığını belirtti.

CNBC’nin Squawk Box programına katılan Jones, Bitcoin’i elinde tuttuğunu ve bu konuda iyimser olduğunu ifade etti. 970’ler boyunca ABD’yi vuran enflasyona atıfta bulundu. O zamanlar önce %5,5’e, ardından kademeli olarak %14,4’e yükseldi ve ancak 1980’de hafifçe geri çekildi. Jones, o zamanlar, herhangi bir pozitif getiri getirebilecek hiçbir varlık olmadığını belirtti. Milyarder, şu anda büyük ihtimalle piyasada para kazanmanın pek mümkün olmayacağı ender bir döneme girdiğimizi vurguladı.

Ekim 2021’de Jones, altına kıyasla Bitcoin’i övdü. Ona göre, o zamanlar, ekonomi büyük ölçüde dijital bir dünyaya doğru ilerlerken, Bitcoin değerli metale karşı yarışı kazanıyordu. Geçen yıl ekim ayında altın yıllık %7 düştü ve Bitcoin aynı dönemde %121 artarak 65.992 dolardan işlem gördü.Kasım 2020’de Paul Tudor Jones, net değerinin %2’sini Bitcoin’e çevirdiğini duyurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz