NY Kripto Madenciliğini Kısmen Yasakladı

0
287
Kripto Madenciliği
Kripto Madenciliği

New York Valisi Kathy Hochul, kripto para madenciliğini kısmen kısıtlayan bir yasayı imzaladı. New York, fosil yakıtla çalışan iş ispatı kripto para madenciliği operasyonları için iki yıllık bir moratoryum çıkardı ve ülkede bunu yapan ilk eyalet oldu.

Kasım ayı başlarında tam bir dönem için seçilen Vali Kathy Hochul, tartışmalı çevre yasağını Salı günü imzaladı. Hochul yaptığı açıklamada, New York’un finansal inovasyonun merkezi olarak kalmasını istediğini ancak valinin çevreyi korumanın önemini de vurguladı. Tasarı, Haziran ayı başlarında New York Eyalet Senatosu tarafından kabul edildi.

New York, ucuz hidroelektrik enerji kaynakları nedeniyle kripto madenciliği işletmeleri için cazip bir yer haline geldi. Madenciler ayrıca eyaletteki kapatılan fosil yakıtlı enerji santrallerinin bolluğundan da yararlandı. Bununla birlikte, kripto işletmeleri, bol miktarda enerji kullandıkları ve fosil terkedilmiş yakıt yakan elektrik santrallerini yeniden ateşleyerek ve sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde artırarak eyaletin iklim hedeflerini tehdit ettikleri için yerel çevre gruplarından güçlü tepki aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz