Neal Stephenson, Metaverse’in Gelecekte Gözlük Gerektirmeyeceğini Söyledi

0
291
Neal Stephenson
Neal Stephenson

Ünlü yazar Neal Stephenson, 1992 tarihli ufuk açıcı bilimkurgu romanı Snow Crash’te “metaverse” kelimesini icat etti. 30 yıl sonra, Sotheby’s kitapla ilişkili nadir öğeleri açık artırmaya çıkarıyor ve Stephenson, metaverse için yeni bir katman-1 blockchain şirketi olan Lamina1 üzerinde çalışıyor.

Stephenson, bu günlerde metaverse hakkında konuşurken insanların yanıldığı iki ana şey olduğunu söyledi. Stephenson, insanların yaptığı bir hata ile ilgili olarak, “yanlış olduğunu düşündüğüm bir metaverse veya birden çok metaverse hakkında konuşmak, bu benim için her zaman birinin onu anlamadığına dair bir işarettir” dedi. Stephenson’a göre, internet gibi bir metaverse var ve kapalı metaverse ortamları oluşturan şirketler bunu anlamıyor.

Stephenson, insanların yaptığı bir başka hatanın ise metaverse dünyasına adım atmanın yalnızca gözlükler kullanarak gerçekleşeceği düşüncesi olduğunu söyledi. Yazar, kitapta ve diğer sanal gerçeklik ve kurgu tasvirlerinde gözlük kullanılmasına rağmen, şu anda herkesin bu 3B dünyalara düz ekranlardaki iki boyutlu düz dikdörtgenler aracılığıyla eriştiğini belirtti ve bunun çeşitli nedenlerle gözlük kullanmaktan daha iyi çalıştığını söyledi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz