Milyarder Seth Klarman Kriptoları Eleştirdi

0
274
Bitcoin
Bitcoin

Milyarder Seth Klarman, Bitcoin madenciliği fikrini “çılgınlık” olarak nitelendirdi. Hedge fon yöneticisi Seth Klarman, kripto para birimleri konusunda oldukça şüpheci olan milyarderler arasında yer aldı.

Business Insider, Boston merkezli Baupost Group’un başkanı, kripto yatırımcılarının gözyaşlarına boğulabileceğini tahmin etti. Net değerinin 1,2 milyar dolar olduğu tahmin edilen Klarman, kriptonun anlamsız olduğuna inanıyor. Amerikalı işadamı, Bitcoin’in aşırı güç tüketimini kınadı. Klarman ayrıca altcoin ihtiyacını da sorguladı. Yönetici, birçok farklı kripto para birimi olduğu gerçeği karşısında şaşkına dönmüş görünüyor. En son Bitcoin karşıtı yorumlarıyla Klarman, Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates ve Berkshire Hathaway CEO’su Warren Buffett gibi diğer milyarder kripto şüphecilerine katıldı.

Bitcoin’i küçümsemesine rağmen, Klarman bir altın hayranı olduğunu ve birinin portföyünde en azından bir miktar sarı metal bulundurmanın “akıllıca” olduğuna inandığını söylüyor. Bitcoin, 2022’nin başından bu yana altına karşı büyük ölçüde düşük performans gösterdi. Sarı metal yıldan yıla biraz yükselirken, dijital rakibi %56’dan fazla düştü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz