MetaMask Büyük Tartışmayı Ele Aldı

0
335
MetaMask
MetaMask

MetaMask, son tartışmaların ardından kullanıcı gizliliği ve veri koruma taahhüdünün altını çizdi. Popüler Ethereum cüzdanı MetaMask, yakın tarihli bir açıklamada ConsenSys’in gizlilik politikası güncellemesiyle ilgili yakın tarihli bir tartışmayı ele aldı. Önde gelen Ethereum odaklı yazılım şirketi tarafından açıklanan güncellemenin aslında daha müdahaleci veri toplanmasına yol açmadığını söylüyor. Ayrıca şirket, bunun yasal değişiklikler veya soruşturmaların sonucu olmadığını vurguladı. Bu, MetaMask’ın bugün erken saatlerde kullanıcılarının IP adreslerini izlemeye başladığı iddiasıyla büyük tepki çekmesinden sonra geldi.

ConsenSys, Infura uzaktan çağrı prosedürü hizmeti (RPC) sağlayıcısını kullanıyorlarsa her işlem sırasında IP adreslerini ve cüzdan adreslerini topladığını belirtti. Kullanıcılar Alchemy gibi alternatif bir RPC sağlayıcısını tercih ederse, bu veriler ConsenSys tarafından izlenmez.

Popüler Ethereum cüzdan sağlayıcısı, web mimarisinin genel olarak nasıl çalıştığı nedeniyle belirli bilgilerin otomatik olarak toplandığı gerçeği konusunda her zaman açık sözlü olmuştur. Ayrıca bu sorunun Infura’ya özgü olmadığına da açıklık getirildi. Açıklamada, popüler Ethereum cüzdanının şu anda bu tür maruziyeti en aza indirebilecek çözümler üzerinde çalıştığı belirtiliyor. MetaMask, kullanıcı gizliliği ve veri korumasına bağlı kaldığını söylüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz