Meta, Hala Metaverse’e İnandığını Söylüyor

0
410
Meta
Meta

Sosyal medya devi Meta, yeni ortaya çıkan metaverse projesine şimdiye kadar milyarlarca dolar harcadı. 2022 teknoloji endüstrisi için zor bir yıl olurken, Meta özellikle zorlu bir dönem geçirdi. Hisse senedi, hisse başına 323,57 dolardan işlem gören Ekim 2021’de şirketin adını değiştirmesinden bu yana %60 düştü. MarketWatch’a göre şu anda Meta 114,74 dolardan işlem görüyor.

Reality Labs CTO’su Andrew Bosworth bir şirket gönderisinde “Meta 2022’ye yeni bir ad ve gelecek için yeni bir vizyonla başladı ve Reality Labs’ta bu vizyonu hayata geçirmek bizim işimiz” dedi.

Ekim ayında Meta, Reality Labs metaverse bölümünün, bir önceki yılın aynı dönemindeki 2,63 milyar $’a kıyasla 2022’nin üçüncü çeyreğinde 3,6 milyar $’ın üzerinde kaybettiğini açıkladı. Bosworth’a göre, Meta’nın toplam yatırımlarının %20’si Reality Labs’e, diğer %80’i ise Meta’nın ana faaliyet alanı olan Facebook, WhatsApp ve Instagram’a gitti. Bosworth, “Bu, dünyadaki en rekabetçi ve yenilikçi sektörlerden birinin lideri olmaya kendini adamış bir şirket için mantıklı olduğuna inandığımız bir yatırım seviyesi” diye yazdı.

Kasım ayında Meta CEO’su Mark Zuckerberg, 3.6 milyar dolarlık zarara ve ardından 11.000 çalışanın işten çıkarılmasına rağmen metaverse için hala uzun vadeli bir vizyona sahip olduğunu söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz