Litecoin Yine Saldırı Altında!

0
573

Bilindiği üzere Ağustos ayında madenci ödül yarılanması yaşayan Litecoin’de uzun süredir işler yolunda gitmiyor. Haziran ayın 145 dolarları gördükten sonra fiyat olarak hızlı bir şekilde erimeye başlayan Litecoin teknik anlamda da birçok problemle boğuşuyor.

Ödül yarılanmasında sonra madenciliği bırakan geniş bir kitleden ötürü Litecoin’de hashrate oranları oldukça düştü. Öyle ki bu durumdan ötürü Coinbase gibi borsalar Litecoin’deki onay sayılarını yükseltme yoluna gittiler. Bilindiği gibi bir zincirde hashrate oranı düştüğü zaman %51 saldırı riski yükseliyor.

Şimdi de Litecoin’le alakalı yeni bir saldırı tehdidi ortaya çıkmış durumda. Ürün geliştiricisi Franklyn Richards Litecoin adres trafiklerinde ilginç bir durum gözlemledi. Belli dönemlerde aktif adres sayısının 70.000’e kadar çıktığını sonra normale dönerek 40.000’lere gerilediğini ve bu sürecin uzun süredir devam ettiğini vurgulayan Richards’a göre bu durum Litecoin zincirinde Ağustos ayında gerçekleşen Dusting saldırısının devamı olabilir.

Dusting saldırısında kullanıcılara çok düşük miktarda paralar gönderilerek bu paraların diğer fonlara eklenmesi sağlanıyor ve bu sayede kullancıdaki kripto para miktarı gözlemlenebiliyor. Böylece hackerlar büyük fonlara sahip kullanıcıları ayırt edebiliyor.

Bilindiği üzere Litecoin gizlilik protokolü sağlayan Mimble Wimble güncellemesi üzerinde çalışılıyor. Grin gibi projelerin de kullandığı bu teknoloji geçtiğimiz ay büyük bir skandalla gündeme gelmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz