Lightning Network Giderek Merkezileşti

0
419

Bitcoin de alıcılar giderek güçlenerek fiyatı yukarıya doğru taşıyorlar; Öyle ki Bitcoin fiyatı Ocak ayının ilk 15 günü içinde %28’in üzerinde değer kazandı. Bitcoin’deki bu önemli yükseliş çoğu büyük altcoinin fiyatların da dalgalanmasına neden oldu.

Bilindiği üzere Bitcoin alt yapısındaki en önemli problemlerden bir tanesi ölçeklenebilirlik. Bunun için bir yan zincir çözümü olan Lightning Network (LN) gibi çözümler uygulama sokulmak isteniyor.

Ancak,Bank of England ve Federal Reserve Bank of Cleveland, tarafından yayınlanan bir makaleye göre, Lightning Network’de ağ giderek merkezileşti. Yayınlanan makalede 1 Nisan 2018 ve 31 Ağustos 2019 tarihleri ​​arasındaki Lightning Network verilerini karşılaştırıldı.

Buna göre yukardaki grafikte her siyah düğüm bir LN kullanıcısını gösteriyor ve her bir kırmızı çizgi bu düğümler arasındaki bir Lightning Network kanalını temsil ediyor. Bir çizginin kalınlığı bu kanala vaat edilen Bitcoin sayısını gösteriyor. Bir düğümün boyutu, merkeziliği ile ölçülen ağdaki göreceli önemini temsil ediyor. Verilerden de görüldüğü üzere ağda bulunan düğüm sayısı ile bağlantının zaman içindeki dağılımı ağın giderek merkezileştiğinin önemli bir göstergesi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz