Kripto Piyasası Kapitalizasyonu 1.5 Milyon Dolara Düştü

0
230
Kripto para
Kripto para

Kripto piyasası Perşembe günü %9 düştü ve bazı analistler varlık sınıfının riskli bir teklif olarak kaldığını söyledi. Rusya’nın Ukrayna’ya karşı “özel bir askeri operasyon” başlatmasıyla, tüm kripto para birimlerinin piyasa değeri, 24 saat içinde neredeyse %9 kaybederek 1.5 trilyon dolara kadar düştü. Stoxx 600 Avrupa endeksi %3’ten fazla düştü, mikro Nasdaq 100 vadeli işlemleri %2,3 düştü ve Rusya’nın MOEX hisse senedi endeksi %28 rekor düştü. Son 24 saat içinde, bitcoin %8 düşerek 34.725 dolara ulaştı.

FxPro’da finansal analist olan Alex Kuptsikevich, “Ukrayna çevresindeki gerginliğin artması riskli varlıklar üzerinde baskı yarattı” dedi. Kuptsikevich, kripto para birimlerindeki düşüşün, sektörün geleneksel piyasalara kıyasla yeni bir varlık sınıfı olmaya devam ettiğini gösterdiğini söyledi.

Büyük kripto para birimleri %10’dan fazla değer kaybederken, tasfiyeler veya kripto izlenen vadeli işlemlerdeki kayıplar 250 milyon doları aştı. Son 24 saat içinde ether, değerinin %12’sini kaybetti, Cardano’nun ADA’sı ve Solana’nın SOL’si %16’ya kadar düştü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz