Kripto Piyasası 1 Milyon Doların Üzerine Çıktı

0
400
Kripto Paralar
Kripto Paralar

Bitcoin ve Ethereum’un geçen hafta %20’nin üzerinde artmasıyla, tüm kripto paraların kümülatif değeri bir kez daha 1 trilyon dolarlık kilit seviyeyi geri aldı. FTX’in ani çöküşünün fiyatların hızla yükselmesine yol açtığı Kasım ayının başından bu yana, daha geniş kripto piyasası ilk kez bu kadar yüksek değer görüyor.

En son yükseliş eğiliminin arkasındaki ana itici güç, öncelikle, Pazar gecesi geç saatlerde iki ayın en yüksek seviyesi olan 21.446 dolara ulaşan Bitcoin’in (BTC) fiyatı, basın saatine kadar 20.873 dolara geri çekildi. Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi, son 24 saatte %0,5’lik mütevazi bir artış ve hafta boyunca %22,3’lük büyük bir artış kaydetti. Piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum da benzer bir model izleyerek hafta boyunca %20,7’lik bir artış kaydetti. CoinGecko’da kripto başına şu anda 1.548 dolardan el değiştiriyor.

Avalanche (+%38,9), NEAR (+%34,4), Aave (+%33,3) ve Polkadot (+%21,8) dahil olmak üzere diğer bazı büyük kripto para birimleri de çift haneli haftalık kazançlarla övünürken, en büyük kazananlardan biri şimdiye kadar, Aralık ayı boyunca %64’ün üzerinde dramatik bir artış gören Solana (SOL) oldu. 400 milyar doları aşan piyasa değeriyle Bitcoin şu anda tüm pazarın neredeyse %40’lık bir payına sahip ve onu %18,3 ile Ethereum (ETH) takip ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz