Kripto Paralara Vergi Mi Geliyor!

0
421

Yeni Ekonomi Program kapsamında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile kripto paraların vergilendirmesi yönünde adımlar atılacağı duyuruldu.

Kararda “Dijital olarak alınıp satılabilen ve transfer edilebilen, dijital bir değeri temsil eden sanal varlıklar kullanılarak yapılan işlemlerin vergilendirilmesine yönelik çalışmalar sürdürülecek, bu varlıkların suçun finansmanında kullanılmasının önlenmesine yönelik bir takip mekanizması tesis edilecektir.”  denildi. Bu karara göre yasa dışı işlemlerin ve suçu finanse etmenin önüne geçebilmek adına takip mekanizması hazırlanacak. Bununla beraber dijital takip sistemleri kayıt dışı işlemlerin önüne geçebilmek adına daha sık kullanılacak.
Uzmanlar bundan sonraki dönemde dijital varlık kapsamında kripto para ticareti konusunda da bir regülasyon ve vergilendirme geleceğine kesin gözüyle bakıyor.
Bu gelecek düzenlemenin daha önce MASAK tarafından yapılan kurumsal yapıların şüpheli kripto para işlemlerine müdahalesi benzeri koşullara yasal dayanak oluşturması için mi kullanılacağı yoksa bireysel yatırımcıları da etkileyecek bir vergi yasasının mı çıkacağı şimdilik belli değil. Bu konu Türk kripto para yatırımcılarının önümüzdeki dönemde en önemli gündemi olacak gözüküyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz