Kripto Paralar Düşüşte !

0
308

19 Mayıs tarihinde Kara Perşembe çöküşüne benzer bir düşüş gerçekleşti. Kripto para piyasası şu anda 13 Mart 2020’de meydana gelen salgın kaynaklı çöküşe rakip olabilecek büyük bir çöküşün ortasında. Kripto para piyasası, Çarşamba günü Bitcoin ve Ethereum liderlerinin kilit desteklerden düştüğü bir hafta süren düşüşünü sürdürdü. Dünden bu yana lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) %30’luk bir düşüşle 31 bin dolara kadar geriledi. Aynı şekilde, Ethereum (ETH) da %40 düşüşle 2.059 doları gördü. En iyi altcoinlerin çoğu, değerlerinin yarısından fazlasını 24 saatten daha kısa sürede sildi. Çarpıcı bir şekilde, piyasanın en likit stablecoini olan Tether de dolar sabitinden düştü.

Başlangıçta Tesla CEO’su Elon Musk’un açıklamalarıyla tetiklenen düşüş hafta boyunca devam etti. Çin’den gelen düşüş haberlerinin hemen ardından gün sıcak bir şekilde başladı. Bir grup Çinli ödeme ve finans birliği, merkez bankasının 2017’de kripto işlemleriyle uğraşan finansal kurumlara getirdiği yasağı ikiye katladı ve yatırımcıları spekülatif kripto ticaretine karşı uyardı.

Piyasanın hareketliliği kripto para borsası Coinbase ve fiyat kontrol siteleri CoinGecko ve CoinMarketCap gibi sitelerde aralıklı kesintilere sebep olurken, Binance borsası “ağ tıkanıklığı nedeniyle” tüm ETH ve ERC-20 para çekme işlemlerini de duraklattı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz