Kripto Para Düşüşünün 3 Nedeni

0
243
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Bitcoin, 11 Nisan’da 40.930 dolara kadar geriledi. BTC, Nisan ayı başlarında 47 bin dolara yükseldikten sonra geçen hafta %11.13 düştü. Terra’nın Pazar günü gerçekleşen 176 milyon dolarlık Bitcoin alımı, lider kripto para biriminin fiyatını destekleyemedi. CoinMarketCap verilerine göre Ethereum (ETH) ve Shiba Inu (SHIB) son 24 saatte sırasıyla %6,07 ve %5,71 oranında değer kaybetti. Şimdilerde altcoinlerin çoğu düşüşte ve kırmızı renkte işlem görmeye devam ediyor. Düşüşün üç olası nedeni:

Yatırımcı korkuları

Piyasa duyarlılığını ölçen Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi, yatırımcılar arasında yaygın olan korku duygusunu betimleyerek, şimdilerde korkuyu ölçtü. Şu anda, endeks sadece 32/100 ölçüyor ve korkuyu gösteriyor. Bu, geçen haftaki “nötr” seviyelerden bir değişimi yansıtıyor.

DXY gücü

Doların farklı para birimleri karşısındaki değerini ölçen dolar endeksi (DXY), bugün erken saatlerde 100’ün üzerinde iki yılın en yüksek seviyesini gördü. TradingView tarafından sağlanan verilere göre, bu ay küresel rezerv para birimi %1,64 değer kazandı. Güçlenen bir DXY, Bitcoin ve altcoinler USD ile eşlendiğinden kripto para fiyatlarını etkileyebilir.

Fed etkisi

Pazartesi sabahı, 10 yıllık Hazine getirisi %2.76’yı aştı, 5 yıllık ve 30 yıllık oranlar ise tersine döndü. Artan enflasyon ve Federal Rezerv’in para politikasını agresif bir şekilde sıkılaştırma planlarının ekonomik kalkınmayı engelleyebileceğine dair endişeler, son zamanlarda Hazine oranlarını yükseltti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz