Konya’nın Kripto Parasının Detayları Belli Oldu

0
663

Geçtiğimiz günlerde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kendi kripto para birimi üzerinde çalıştıkları haberi gündeme düşmüştü.

Sözcü gazetesine röportaj veren Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay proje ile detayları anlattı. Altay;

“Belediyemizin Bilim ve Teknoloji Vadisi kapsamında kurduğu bir ekip ile çalışmalarımız devam ediyor. Projenin ön çalışmasının 6 ayda tamamlanması, hayata geçmesinin ise 1 yılı bulması hedefleniyor. Konya Bilim Merkezi’mizin böyle bir çaba içinde olması hem Anadolu hem gelecek için umut verici. Konya bu gün böyle bir konuda çalışıyor. Tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum. Umarım fikir aşamasında olan bu projenin başarısını da hep birlikte kutlarız” dedi.

Konya Bilim Merkezi danışmanı ve Teknoloji Vadisi Korordinatörü Dr. Ali Osman Çubukdiken ise projenin bir rezerv fon üzerine kurulu olacağını ve belediyelerin sosyal yardım programlarında kullanılacağını açıkladı;
“Blok zincir dijital varlıkların yönetimi için kullanılan bir teknoloji. Belediye varlıkları ve sosyal program çerçevesinde sistemde yer almak isteyen paydaşların karşılayacağı bir rezerv fon üzerinden coin üretilecek.

Daha sonra bu coinler sosyal yardım programları çerçevesinde halkımızın ödeme aracı olarak bir ekosistem içerisinde kullanılacak. Belediye hizmetleri bu coin ile sunularak vatandaşımızın avantajlı şekilde faydalanması sağlanacak. Sosyal yardıma halkın dijital bir teknoloji ile katılımı sağlanacak, belediyemiz bu süreci yöneten ve işleten olacaktır” dedi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz