İtalya’da 8 Kripto Yatırım Sitesi ve Borsa Kapatıldı

0
476

İtalya’nın menkul kıymetler düzenleyicisi Commissione Nazionale per le Società e la Borsa (CONSOB), altı kripto para borsası websitesini ve iki kripto yatırım ve ticaret sitesini kapattı.

Bu 8 site, yasa dışı ticaret ürünleri ve hizmetleri sağlamak için Konsolide Finansman Yasasını (TUF) ihlal etmekle suçlanıyor. Yatırımcıları korumayı amaçlayan İtalyan makamları, yurt içinde kripto para birimi düzenlemesi yapmaya başladılar.

Eski Ekonomi ve Maliye Bakanı Giulio Tremonti, Code4Future konferansı sırasında dijital ödemelerin geleceği ve kripto para birimlerinin ortaya çıkmasıyla ilgili görüşlerini dile getirdi. Tremonti yuvarlak masa tartışmasına katıldı. Fintech sektörünün sunduğu fırsatların hem iş mantığını hem de geleneksel bankaların rolünü değiştirdiğine inanan Tremonti şunları söyledi:

“Bankalar fintech faaliyetlerine hazırlıksız yakalanabilir. Geleneksel bankalar ve yeni dijital endüstriler arasında bir ittifak esas olmalı. Yeni teknikler içeren ancak eski değerleri koruyan bir yapıya ihtiyaç var” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz