İsveç CBDC Pilotunun İlk Aşamasını Tamamladı

0
383

İsveç merkez bankası dijital para pilotunun ilk aşamasını tamamladı. Yakın zamanda yapılan bir çalışmada Sveriges Riksbank, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) pilotunun ilk sonuçlarını, R3’ün Corda blok zincirine dayalı bir ağ üzerinde sundu.

Sveriges Riksbank, dijital para pilot projesinin ilk aşamasını tamanlamasının ardından, e-krona lansmanına kadar ele alınması gereken bazı kritik sorunları fark etti. Riksbank, yeni CBDC teknolojisinin daha fazla araştırılması gerektiğini ve ölçeklenebilirliğin büyük bir darboğaz oluşturduğunu söyledi. Banka ilk aşamanın sınırlı bir test ortamında gerçekleştiğini belirtti ve yeni teknolojinin bireysel ödemeleri yönetme kapasitesinin araştırılmasını istedi.

Riksbank’ın Stockholm’deki e-krona pilot bölümünün başkanı Mithra Sundberg, CBDC’nin kullanılmadan önce muhtemelen yeni bir yasal çerçeve gerektirebileceğini söyledi. Bununla birlikte Sundberg, e-krona ciddi şekilde geliştirilmeden önce ele alınması gereken konuların kapsamı göz önüne alındığında, Riksbank’ın 2026’ya kadar blok zinciri pilotlarına devam edebileceğini belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz