İran’da 1 Bitcoin 24.000 Dolara Satılıyor!

0
1187

Amerika ve İran arasında; Amerika’nın Bağdat büyükelçiliğinin kuşatılmasıyla başlayıp, İran’lı generalin öldürülmesi ile patlama noktasına gelen gerginlik sebebiyle İran’da Bitcoin’e ciddi talep yaşandı.

BTC İran’da faaliyet gösteren kişiden kişiye kripto para satış platformu Localbitcoins’de 1 milyar Riyal yani yaklaşık 24.000$’a satılmaya başlandı.  Geçtiğimiz ay ülkedeki ekonomik kriz sebebiyle başlayan sokak hareketlerini bastırma amacı ile internet kullanımına yasak getirilmişti. İnternet yasağı sebebiyle ülke içinde kripto para alım satımları ciddi sekteye uğramıştı. Arz talep dengesinin bozulması ile elinde BTC olanlar çok yüksek fiyattan satış yapmaya başladı.

ABD, bugün Irak Uluslararası Bağdat Havalimanı’nda drone ile füze saldırısı düzenlenmişti. Saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani hayatını kaybetmişti. Saldırı öncesi 6850$’dan işlem göre Bitcoin, saldırı sonrasında 7300$’lar seviyesine fırlamıştı.  Uzmanlara göre gerginlik devam ettiği sürece altın, petrol ve Bitcoin gibi sınırlı değerlere yönelim sürecek ve global riskler sebebiyle fiyatlarında yükselmeler olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz