İngiltere Bitcoin ATM’lerini Kapatıyor

0
364
Bitcoin ATM
Bitcoin ATM

İngiltere’nin Mali Davranış Otoritesi (FCA), bugün yayınlanan bir açıklamaya göre kripto ATM operatörlerine makinelerini kapatmalarını söyledi. FCA, kripto borsa hizmetleri sunan kripto para ATM’lerinin FCA’ya kayıtlı olması ve ayrıca İngiltere’nin Kara Para Aklama Düzenlemelerine uyması gerektiğini ekledi. FCA, “Bize kayıtlı kripto varlık şirketlerinin hiçbiri kripto ATM hizmetleri sunmak için onaylanmadı, bu da Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren herhangi birinin bunu yasa dışı olarak yaptığı ve tüketicilerin bunları kullanmaması gerektiği anlamına geliyor” dedi.

Düzenleyici, “Birleşik Krallık’ta çalışan kripto ATM makinelerinden endişe duyuyoruz ve bu nedenle makinelerin kapatılması veya daha fazla işlem yapılması talimatını veren operatörlerle iletişime geçeceğiz” diye ekledi.

Dünyanın dört bir yanındaki kripto para ATM’lerini izleyen bir web sitesi olan Coin ATM Radar’a göre, şu anda İngiltere’de toplam 81 kripto para ATM’si var. Bu makinelerin 50’den fazlası Londra’da bulunuyor ve Birmingham dokuz kripto para ATM’si ile ikinci sırada geliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz