Hindistan’ın Reklam Konseyi Kripto Yönergeleri Yayınladı

0
252
Hindistan
Hindistan

Hindistan Reklam Standartları Konseyi, kripto varlıklarının reklamıyla ilgili yönergeler yayınladı. Hindistan Reklam Standartları Konseyi (ASCI), birkaç reklamın kriptoyla ilgili riskleri “yeterince ifşa etmediğini” tespit ettikten sonra, kripto varlıklarının reklamını kapsayan yönergeler yayınladı. ASCI, bu ürünlerde uzmanlık eksikliği nedeniyle, sanal dijital varlık reklamcılığına yönelik yönergeleri çerçevelemek için hükümet ve sanal varlık endüstrisi de dahil olmak üzere farklı paydaşlara danıştı.

Yeni yönergelerin bir parçası olarak, tüm sanal dijital varlık ürünleri veya borsaları sorumluluk reddi beyanını paylaşmalı. Sorumluluk reddi; basılı, video, sesli veya sosyal medya gönderilerinde yayınlanabilir. Sorumluluk reddine ek olarak, ASCI, kripto ile ilgili ürünlerin reklamını yapanlara başka bazı standartlar da uyguladı.

ASCI başkanı Subhas Kamath, “Tüketicileri risklerden haberdar etmeye ve onlardan dikkatli olmalarını istemeye ihtiyaç var” dedi. ASCI genel sekreteri Manisha Kapoor, “ünlülerin kullanımının” uygun risk ifşası olmadan potansiyel tüketicileri çekebileceğini de sözlerine ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz