Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
176
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın zincir üstü kripto varlık varlıkları, öncelikle en büyük token sahibi TRUMP’ın etkisiyle Pazartesi günü kısa süreliğine 10 milyon doları aştı.

Broker Bernstein raporunda, Bitcoin ve Ethereum ETF pazarlarının toplamda 450 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bernstein, bunun önümüzdeki iki yıl içinde kripto ETF’lerine 100 milyar dolardan fazla akışa işaret ettiğini söyledi.

Çöken kripto para borsası Mt. Gox, 9,62 milyar dolar değerindeki Bitcoin’i yeni bir cüzdana taşıyarak alacaklılar arasında umutları artırdı. 

BlackRock’un spot Bitcoin borsa yatırım fonunun, Bitcoin fiyatını takip eden dünyanın en büyük borsa yatırım fonu olarak Grayscale Bitcoin Trust’ı (GBTC) geride bıraktığı bildirildi.

MicroStrategy devinin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Michael Saylor, bu hafta kişisel Bitcoin yıldönümünü kutladığını paylaştı.

Haftanın Altcoin Haberleri

MicroStrategy Inc.’in Bitcoin boğa başkanı Michael Saylor, beklenmedik bir şekilde spot Ethereum ETF’lerine ilişkin yükseliş yönünde bir açıklama yaptı.

Volatility Shares 2x Ether ETF (ETHU), Amerika Birleşik Devletleri’nde mevcut ilk kaldıraçlı Ethereum (ETH) ETF olacak ve şirket, web sitesinde alım satımın 4 Haziran’da başlayacağını duyurdu.

Bloomberg analisti Eric Balchunas, güncellenen S-1’i “iyi bir işaret” olarak nitelendirdi ve Haziran ayı sonuna kadar piyasaya sürülmesinin “yasal bir olasılık” olduğunu ekledi.

Ethereum (ETH) ekosistemindeki son gelişmelerde, kripto analisti Ali Martinez, 10.000 veya daha fazla ETH tutan Ethereum adreslerinin sayısında dikkate değer bir artış olduğunu vurguladı. Martinez, bunun dağıtımdan birikime geçişe işaret ettiğini kaydetti.

Ethereum ETF’nin onaylanması piyasa ve sektör için büyük bir adımdır. Yeni yatırımcıların ortaya çıkışıyla birlikte piyasaya önemli bir sermaye girişi bekleniyor. 

21Shares, Ethereum spot ETF S-1 için güncellenmiş bir başvuruda bulundu ve fonun markasını Ark 21Shares Ethereum ETF’den 21Shares Core Ethereum ETF’ye değiştirdi. Ayrıca ARK Invest, 21Shares ile ortaklığını sona erdirdi ve artık ETF’de yer almayacak.

Şaşırtıcı bir gelişme olarak, 31 milyon XRP tokeni yakın zamanda büyük bir kripto para borsasına transfer edildi.

Consensus konferansına katılan Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, ABD’de XRP borsa yatırım fonunun (ETF) “kaçınılmaz” olduğunu belirtti. Ripple patronu ayrıca diğer altcoin ETF’lerinin de ortaya çıkacağını öngördü.

Popüler kripto para birimi Cardano (ADA), bir istikrar ve anormallik hikayesi olarak kabul edilebilecek bir şekilde piyasa değerine göre ilk 10 kripto varlığı arasına yeniden girdi.

Meme coin Shiba Inu (SHIB), Cardano’yu (ADA) geride bırakmayı başardı. Shiba Inu (SHIB), şu anda piyasa değeri açısından Cardano’nun önünde yarışarak dokuzuncu sırada yer alıyor. Meme meme coin’in değeri geçen hafta %9,2 artışla 16,4 milyar dolar oldu.

Cardano topluluğu son zamanlarda ekosistemdeki önemli bir oyuncu olan Intersect’in şu anda blockchain’in yerel kripto para birimi olan ADA’da ödeme kabul etmediğinin ortaya çıkmasıyla çalkalanıyor.

Shiba Inu ekosisteminin katman 2 ölçeklendirme çözümü Shibarium, Kilitli Toplam Değerde (TVL) hafif bir artış gördü. 

Stablecoin şirketi Tether, Bitcoin (BTC) madencisi Bitdeer’in (BTDR) 150 milyon dolara kadar hissesini satın almayı kabul etti.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Avrupa Birliği’ne (AB), blockchain teknolojisi ile yapay zekanın (AI) yakınsamasına destek vermesi tavsiye edildi.

Cathie Wood tarafından kurulan ve yönetilen yatırım yönetimi şirketi ARK Invest, Elon Musk’un yapay zeka (AI) girişiminden hisse satın aldığını duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden, Cuma günü öğleden sonra yaptığı açıklamada, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Personel Muhasebe Bülteni 121’i yürürlükten kaldıracak bir Meclis Ortak Kararını veto ettiğini duyurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz