Güney Kore’de Kripto Paralar Tamamen Yasallaştı!

0
550

Güney Kore parlamentosu ulusal meclisi ülkenin ilk kripto para birimine özgü mevzuatı lehine oy kullandı. Çıkan karar ile birlikte Güney Kore’de kripto paralar yasallaşmış oldu.

Yasa ile birlikte yerel kripto para borsaları FATF kurallarına uyma zorunluluğu ve resmi finans otoritelerinden lisans alma şartı da getirildi. Hindistan’da kripto para yasağının kalkmasının ardından bu kez de Güney Kore’den bu haberin gelmesi Bitcoin’e doping etkisi yaptı. Ayrıca nam-ı diğer “Kore Ethereum” Icon (ICX) ciddi bir yükseliş yaşadı. Icon altyapısı kullanan projeler halihazırda Güney Kore’de pek çok alanda blockchain hizmeti vermesi için kullanılıyordu. Bu regülasyon ile birlikte ICX’in kullanımın alanında ciddi bir artış olması bekleniyor.

Güney Kore dünyada ülke nüfusuna göre kripto para yatırımcılarının en yüksek olduğu ülkelerden. Güney Kore borsaları ise çok ciddi hacimlere sahip. Korkulanın aksine bu borsaların regüle edilerek yeni yatırımcılara açılması pek çok kripto paraya likidite sağlayacak ve hem Bitcoin hem de altcoinler için önemli bir yükseliş kaynağı olacağı gözüküyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz