Guggenheim Yeni Bitcoin Fonu Başlattı

0
414
Guggenheim
Guggenheim

Fon yönetim şirketi Guggenheim Partners, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan bir dosyaya göre yeni bir fon olan Guggenheim Aktif Tahsis Fonu başlattı. SEC dosyasına göre, yeni fon, nakit ödemeli türev senetleri aracılığıyla kripto para birimine ve özellikle Bitcoin’e yatırım yapabilecek.

Guggenheim, kripto para yatırımlarının karşı karşıya olduğu en büyük risklerden bazılarını özetledi. Firma, kriptonun belirsiz düzenleyici ortamı, halkın kripto algısı, siber riskler ve hatta “kripto para birimi ve diğer dijital varlıkların benimsenmesi ve kullanılmasında olası durdurma veya tersine çevirme” gibi çeşitli riskleri listeledi. Kasım 2020’de Guggenheim, “Makro Fırsatlar Fonu” adlı benzer bir fon için başvuruda bulundu.

Bu arada firmanın yeni kripto fonuna rağmen, CEO Scott Minerd geçmişte Bitcoin hakkında bazı yükseliş ve düşüş açıklamaları yaptı. Geçen yıl Minerd, Bitcoin’in fiyatının 400 bin doları aşabileceğini öne sürdü. Bu yılın Ocak ayında, bu tahminini ikiye katladı. Ancak Minerd, bu yıl Nisan ayında Bitcoin’in 60 bin dolarlık zirvelerinden %50 düşebileceğini öne sürdü. Kısa bir süre sonra, Bitcoin 23 Mayıs’a kadar 32 bin dolara düştü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz