Greenpeace, Bitcoin’cileri Yine Kızdırdı

0
221
Greenpeace
Greenpeace

İklim savunucuları Greenpeace USA, Bitcoin yatırımlarının finansal devler tarafından çevresel etkisini vurgulayan görsel olarak dramatik bir kampanya başlattığı için Bitcoin topluluğuyla bir kez daha anlaşmazlığa düştü.

Greenpeace ABD, en son Bitcoin karşıtı kampanyasıyla Bitcoin topluluğu içinde bir kez daha tartışmalara yol açtı. Son zamanlarda, görüntüleri New York City’deki önemli binalara yansıtarak, özellikle JPMorgan Chase & Co. (Chase) ve BlackRock olmak üzere büyük finans kurumlarının Bitcoin yatırımlarının önemli iklim etkisine dikkat çekti.

18 Temmuz’da prömiyeri yapılan projeksiyonlar, Blackrock ve Chase’in CEO’ları Larry Fink ve Jamie Dimon’u Bitcoin maksimalist profil görüntülerinin bir özelliği olan kırmızı lazer gözlerle gösteriyordu. Bu cesur görsellerle, tehlikeyi doğrudan bu finans devlerinin Bitcoin yatırımlarına ve uygulamalarına atfettiler. Grup, Bitcoin’i özellikle bir “iklim bombası” olarak etiketledi ve ağırlıklı olarak kömür ve gaz gibi fosil yakıtlardan elde edilen ağır enerji tüketimini eleştirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz