Google’da Bitcoin Aramaları Hızla Artıyor

0
372

Piyasa duyarlılığını ve genel ilgiyi ölçmek için kullanılabilecek çeşitli ölçümlerden biri Google Trend’leri. Bitcoin (BTC) uzun süredir beklenen 10.000 dolar seviyesini aştığında kripto para meraklıları Bitcoin’e daha çok ilgi duymaya başladı. Bu nedenle Google arama trendlerine bakmak genel halkın ne kadar ilgili olduğunu ortaya çıkartan bir gösterge olarak kabul ediliyor.

Google, Bitcoin aramalarını geçen hafta boyunca % 33 oranında arttırdı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, aramalardaki zirveler, BTC fiyatındaki, birincisi Aralık 2017’de ve ikincisi ise Haziran 2019’da yaşanan iki zirveye denk geliyor. Bu yılın başından bu yana, aramalar küresel olarak % 37 civarında arttı. Bununla birlikte Bitcoin ödül yarılanmasına az bir süre kalmışken Google’da bu terim birçok yatırımcı tarafından arandı.

Öte yandan ikinci en büyük kripto para da yedi haftalık yükselişin ardından Goggle Trend’lerde artış yaşadı. Ethereum 200 doları aşarak altı ayın en yüksek seviyesine ulaştığı için bu ay Google aramalarda yükselişe geçti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz