Google ve Facebook Koronavirüs İle Mücadele İçin Veri Sağlıyor

0
456

İnternet devleri Google ve Facebook, hükümetlere Koronavirüsle alakalı kullanıcıları ile ilgili verileri sağlamaya başladı. Google, Haritalar’dan anonimleştirilmiş verileri yayınlarken Facebook ise ABD şehirlerine ve eyaletlerine her gün mobil konum verileri sağlayacak.

Örneğin Google halka, araştırmacılara ve hükümetlere COVID-19 Topluluk Hareketliliği Raporları adı verilen raporlarını yayınlayacak. Bu raporlar insanların karantina altındaki süpermarketleri ve bu yerlere ne sıklıkta ziyaret ettiği gibi hareket eğilimlerini listeliyor. Google, verilerin anonim kalmasını sağlamaya çalışıyor. Ayrıca bu raporlar, halk sağlığı görevlileri COVID-19’un yayılmasını durdurmak için çalışmalarında yararlı buldukları sürece sınırlı bir süre için kullanılacak.

Öte yandan sosyal medya devi Facebook, Mart ayından beri COVID-19 Hareketlilik Ağı üyelerine bilgi sağlıyor. Araştırmacılar da genel bulguları eyalet ve yerel sağlık departmanlarıyla paylaşıyor, ancak kullanıcılar hakkında işlenmemiş veriler paylaşılmıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz