Goldman Sachs’dan Coinbase Yorumu

0
364
Coinbase
coinbase

Amerikan bankacılık devi Goldman Sachs’a göre, Coinbase fiyat hedefini “satmak” için düşürdü. Mevcut kripto fiyatlarına ve işlem hacmine dayanarak Goldman, borsa gelirinin 2022’de yıldan yıla %61 düşüş göreceğine inanıyor.

Goldman, Coinbase’in en son işten çıkarmalara rağmen işgücünü daha da azaltmak zorunda kalacağını ifade etti. Daha önce de belirttiğimiz gibi, önde gelen ABD kripto para borsası bu ayın başlarında yaklaşık 1.100 çalışanını aniden işten çıkardı ve personelini %18 oranında küçülttü. CEO Brian Armstrong, borsadaki devasa işe alım çılgınlığının sürdürülebilir olmadığını itiraf etti. Kripto milyarderi, artan durgunluk korkuları nedeniyle bu tür değişikliklerin gerekli olduğunu söyledi.

Coinbase hissesi, yılın başından bu yana %75’ten fazla düştü ve Bitcoin’den önemli ölçüde düşük performans gösterdi. Geçen hafta şirket, ilk Bitcoin türev ürününün piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Ancak, şirketin türev ürünlerle gelir elde edebilmesi için önemli miktarda zaman alacağı göz önüne alındığında, bu hareket muhtemelen hisse senedi için beklenmedik bir düşüşle sonuçlanmayacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz