Gizlilik Paraları Yüzde 20 Arttı

0
295

Gizlilik kripto paraları Monero, ZCash, Horizen ve Dash son 24 saat içinde yaklaşık %22 arttı. Bu sayede gizlilik paraları geçtiğimiz hafta yaşanan kripto çöküşünde kaydettiği kayıpların bir kısmını geri kazandı. Artışın, Avustralya vergi dairesi tarafından bir vergi uyarısına bağlı olabileceği düşünülüyor.

Cuma günü yükselmeye başlayan ZCash, 186 dolara yükseldi ancak, bu ZCash’in bu yılki tüm zamanların en yüksek seviyesinin yaklaşık yarısına denk geliyor. Monero, ZCash’in başarısını takip ederek bu sabah 293,73 dolarlık yüksek seviyelere ulaştı. Yine, bu, Musk piyasayı çökertmeden önceki fiyatından çok daha düşük; Monero, 7 Mayıs’ta şimdiye kadarki en yüksek fiyatı olan 517 dolara ulaştı.

Avustralya Vergi Dairesi’nin dün ülkenin 600.000 kripto trader’ını varlıkları üzerinden sermaye kazancı vergisi ödemeye çağıran ve ajansın kripto şirketlerinden gelen verilerle eşleştiğini hatırlatan açıklamasının gizlilik token’lerinin fiyatını yükselttiğine inanılıyor. Benzer şekilde geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Joe Biden kripto için vergi planlarını açıkladığında işlemleri gizleme yeteneği nedeniyle gizlilik paraları %30 değer kazanmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz