Gensler’dan ETH ETF Kararı Yorumu: “Takipte Kalın”

0
153
Gensler
Gensler

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler Perşembe günü ajansının Ethereum (ETH) borsa yatırım fonları (ETF’ler) hakkındaki kararını ön izlemeyi reddetti ancak gözlemcilere “takipte kalmalarını” tavsiye etti.

Olayda sahnede teşkilatın D.C. Temyiz Mahkemesi kararına yanıt verdiğini belirttikten sonra, “Bunu kanunlar çerçevesinde ve mahkemelerin kanunları nasıl yorumladığı çerçevesinde yapıyoruz ve ben de buna derinden bağlıyım” dedi. SEC’in bu yılın başlarında spot bitcoin (BTC) ETF’lerine yönelik yaklaşımını reddediyoruz.

SEC, haftalar süren sınırlı katılımın ardından, spot Ether ETF başvurularını destekleyen borsalardan bu hafta başında 19b-4 formlarını yeniden doldurmalarını istedi. Bu formlar Salı günü SEC’ye gönderildi ve borsalar o gece bunları çevrimiçi olarak yayınlamaya başladı. Fidelity ve Grayscale gibi şirketlerin bu hafta güncellenmiş S-1 formlarını doldurmasıyla SEC, ihraççılarla bizzat iletişime geçmeye başlamış gibi görünüyor. SEC’in Perşembe günü sonuna kadar en az bir spot Ethereum ETF başvurusu hakkında nihai bir karar vermesi gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz