Gary Gensler’ın Açıklaması Sonrası Bitcoin ETF’leri Onaylanmaya Çok Yakın

0
201
Bitcoin ETF
Bitcoin ETF

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir Bitcoin ETF’sinin olasılığı, kripto para meraklıları ve yatırımcılar arasında yoğun spekülasyon ve beklenti konusu oldu. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’in yorumlarının ardından son dönemde yaşanan olaylarda onay olasılığı her zamankinden daha yakın görünüyor.

Gensler, son mahkeme kararlarının etkisini kabul ederek SEC’in Bitcoin ETF’lerine yaklaşımında önemli bir değişiklik olduğunu belirtti. CNBC röportajı sırasında Gensler, “Geçmişte bu başvuruların bir kısmını reddetmiştik, ancak DC’deki mahkemeler bu konuda ağırlık verdi” dedi. Bu onay, düzenleyici kurumun duruşunu yeniden değerlendirdiğini ve potansiyel olarak bir Bitcoin ETF’yi onaylamaya daha açık olabileceğini gösteriyor.

Böyle bir değişimin sonuçları oldukça önemlidir. SEC onaylı bir Bitcoin ETF, kurumsal ve perakende yatırımcılara, cüzdan yönetimi ve güvenlik endişeleri gibi doğrudan kripto para birimi sahipliğinin karmaşıklıkları olmadan Bitcoin’e erişim sağlamaları için düzenlenmiş ve erişilebilir bir araç sağlayacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz