Fransız Jandarması Tezos kullanmaya başladı

0
435

Fransız ordusu ve jandarmasının bilgi ve halkla ilişkiler merkezi (SIRPA)’dan yapılan açıklamaya göre Fransız devleti tarafından Eylül ayından beri Tezos altyapısında geliştirmeler yapıldığı duyuruldu.

Fransız ordusunda Tezos akıllı sözleşmelerini, siber suçlar ile ilgilenen birim C3N‘in kullanacağı belirtildi. Yeni başlayan bir program ile operasyonel maliyetlerde kullanılmak üzere Europol’dan C3N’ye verilen fonların kripto para ile gönderilmesine olanak veriyordu. Bu fonların takip edilebilir ve denetlenebilir olması için C3N bütün harcama kayıtlarını Tezos ile kaydetmeyi seçti. Bunu yapabilmek için de bir Tezos akıllı sözleşmesi oluşturdular.

Bu kullanım Blockchain’in devlet altyapılarında kullanılması açısından çok önemli bir adım oldu. Tezos bu birlikteliği “Devletler tarafından geliştirilen ilk akıllı sözleşme” olarak tanımlıyor. Paris merkezli olan Nomadic Labs; Tezos’un gelişip kullanım alanı bulması sürecinde öncelikle Fransa pazarında önemli bir yer edinebilmeyi hedefliyor.
Tezos’un hardforku Dune da Fransız milyarderlerden ciddi yatırım toplamıştı. Önümüzdeki dönemde Fransız pazarında blockchain liderliği için ciddi rekabet yaşanacak gibi gözüküyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz