FOX’a Göre SEC, 10 Ocak’a Kadar Bitcoin ETF Onayı İçin Yeşil Işık Sinyali Verdi

0
237
SEC
SEC

Yakın zamanda yaşanan bir gelişmede, FOX Business ile bağlantılı içeriden kaynaklar, SEC’in 10 Ocak 2024’e kadar ilk Bitcoin borsa yatırım fonuna (ETF) yeşil ışık yakmaya hazır olduğunu öne sürüyor. Bu potansiyel karar, Bitcoin’in yaygın kabulü için dönüştürücü bir kilometre taşı olarak görünüyor.

BlackRock ve Fidelity gibi endüstri devleri de dahil olmak üzere önde gelen finans kurumları, dijital varlığı gerçek zamanlı olarak değerlendiren spot Bitcoin ETF’leri için yaklaşık bir düzine başvuruda bulundu.

SEC resmi bir açıklama yapmaktan kaçınmasına rağmen, düzenleyici otoritelerden gelen son göstergeler olumlu bir sonuca işaret ediyor ve muhtemelen birden fazla başvurunun aynı anda onaylanmasını gerektirecek.

Verildiği takdirde bu onay, perakende yatırımcılara küresel olarak en büyük kripto para birimiyle etkileşime geçmeleri için ekonomik bir araç sağlayacak. Önemli ölçüde, yatırımcılara NYSE ve Nasdaq gibi düzenlenmiş platformlarda işlem yapma ve düzenlenmemiş borsalardan uzak durma gücü verecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz