FED’in Hisse Senetleri Açıklamasının Ardından BTC Yükseldi

0
286

FED’in düşen hisse senetleri ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından lider kripto para birimi Bitcoin hızlı bir artış yaşadı ve Bitstamp borsasında dakikalar içinde 9.459 dolara yükseldi. Bilindiği üzere geçtiğimiz gün hisse senetleri Mart ayından bu yana en kötü gününü geçirdi. Dow vadeli işlemleri Pazar günü 900’den fazla puan kaybetti. Bunun üzerine Bitcoin de düşüşe geçti ve bazı borsalarda 9 bin doların altına indi.

Ancak, Fed’in revize tahvil alım programı ile birlikte piyasa iyileşmeye başladı.BMO Capital Markets Avrupa FX strateji başkanı Stephen Gallo, konu ile ilgili “Fed’in bilançosunun büyüklüğü ve genişleme hızı, küresel hisse senetlerindeki düşüşlerine sınır koyacak” dedi.

Fed özel sektör tahvil alımlarına Salı günü başlayacak. Öte yandan, Trump yönetimi dünyanın en büyük ekonomisini tekrar hayata döndürme çabaları dahilinde, yaklaşık 1 trilyon dolarlık altyapı harcama teklifi hazırlıyor. Dow şu anda 165 puana ulaşırken, diğer önemli ortalamalar da yeşil renge döndü. Önde gelen kripto para birimi Bitcoin ise 9.400 doların üstüne yükseldi. Bununla birlikte ünlü trader John Rager Bitcoin’in yükseliş perspektifini korumak için bir an önce 9.500 dolar seviyesini geçmesi gerektiğine inanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz