FED Kararı Sonrası Bitcoin Yükselişe Geçti

0
881

ABD Merkez Bankası Fed sıkıntıda olan Amerikan ekonomisini desteklemek için yeni önlemler açıkladı. Fed, daha önce açıkladığı 700 milyar dolarlık varlık alımı ve 300 milyar dolarlık kredi genişlemesine ek olarak sınırsız hazine tahvili ve ipoteğe dayalı varlık alımına başlayacağını duyurdu.

Fed açıklamasında, ABD ekonomisinin Corona virüs salgınının neden olduğu çok büyük bir zorlukla karşı karşıya olduğunun altı çizilerek hem küçük işletmeler ve hem de büyük işverenler için benzeri daha önce görülmemiş kredilerle destek sağlanacağına dikkat çekildi. FED’in bu açıklaması sınırsız bir varlık alımı ve sınırsız bir para basma durumunu ihtimalini ortaya çıkardı.

Geleneksel piyasalardan en önemli farklı sınırlı arzı ve belirli enflasyon oranı olan Bitcoin bu habere olumlu tepki verdi dakikalar içerisinde 5800 dolardan 6400 dolara çıktı.  Amerika’nın bu hamlesinin orta vadede dolara ciddi değer kaybettirme ihtimali, başta altın ve Bitcoin gibi sınırlı sayıda olan yatırım araçlarına olan ilgiyi arttırıp fiyatlarının yükselmesine etki etmesi bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz